2021-08-26 08:08:18• hírek • Szatmár.ro

Összeállt a VSK csapata; az első hat hely valamelyikére pályáznak az idei Liga3-as idényben

Csütörtök délelőtt 10 órától megtartotta a 2021/2022-es idény előtti első hivatalos sajtótájékoztatóját a Szatmárnémeti VSK labdarúgó-csapatának vezetősége: Muresán István VSK-elnök és Ritli Zoltán vezetőedző beszéltek a hétvégén kezdődő idény célkitűzéseiről.

Az augusztus 27-én rajtoló Liga3 10. csoportjában szerepel majd a VSK, az idény első találkozójára pedig augusztus 28-án, 18 órától a Nagyváradi ACS 1910 CAO otthonában kerül majd sor.



Muresán István, a klub elnöke elmondta, a csapat idei célja a tabella első felében végezni, azaz az első hat hely valamelyikének megszerzése. Ez volt a cél az előző szezonban is, viszont a koronavírusjárvány miatt több mérkőzést le kellett mondni, így azokat zöldasztalnál elveszítette a csapat, így csak a 8. helyet sikerült megszerezni a szezon végére.

A csapatot illetően Muresán elmondta, meglátása szerint idén egy erősebb kerettel fognak nekivágni a bajnokságnak, sőt, mintegy 10%-kal sikerült megnövelni is a klub éves költségvetését is, bár hozzátette, hogy a játékosok száma is nőtt az előző idényhez képest. „A nyáron több fiatal tehetséget is sikerült igazolni, így a 27 fős keretben számos jó képességű fiatal kap helyet, de van jó pár olyan tapasztalt játékos is, akik neve nem cseng ismeretlenül a szatmári közönség számára. A csapatban egyetlen légiós van csak, a szerb felmenőkkel rendelkező, osztrák állampolgár Filip Staic személyében, rajta kívül viszont kivétel nélkül mindenki Szatmár megyei születésű játékos.” – fogalmazott Muresán.

Ritli Zoltán vezetőedző szintén kiemelte, hogy az előző szezon a világjárványnak köszönhetően sok nehézséget hozott, de ez már a múlt. Bíznak benne, hogy idén, egy megerősödött csapattal sikerülni fog megkapaszkodni a tabella élén. A FCSB csapatától érkező Tudor Moldovan és Dobrai Eduard valódi erősítést jelentenek a csapat számára, de ugyanígy Filip Staic leigazolása is komoly javulást. Staic egyébkén Pop Vasile sikertelen leigazolását követően került a csapat célkeresztjébe.

Ami a szezon előtti felkészülést illeti, Ritli szerint eredményes volt, viszont a Nagybányai Minaur elleni kupameccsen összeszedett sérülések miatt 5 játékos még mindig csak a felépülésre tud koncentrálni, nekik kell még pár hét míg újra bevethetőek lesznek.

„Az előttünk álló idény nem lesz könnyű, hiszen legalább 5 csapat fog küzdeni a feljutásért, viszont mi mindent megteszünk majd azért, hogy minden meccsen a maximumot tudjuk majd nyújtani és győzni tudjunk.” – fogalmazott Ritli.

A klub vezetői elmondták azt is, egyelőre a csapat nem gondolkodik a feljutáson, viszont ha ez mégis bekövetkezne, természetesen mindenki vállalná a felsőbb osztályban való szereplést, viszont Ritli szerint ahhoz, hogy a csapat a Liga2-ben szerepelhessen egy hosszabb építkezésre van szükség, amely már most jó úton halad, de a realitás talaján maradva az idei szezon legfontosabb célja, hogy jól és eredményes játékost mutasson a csapat, ezzel pedig bebiztosítsa helyét a tabella élmezőnyében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: